OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


10. SJEDNICA OGULINSKOG GRADSKOG VIJEĆA, 01.10.2010.Aktivno na Aktualnom satu

     OGULIN,  24.rujna  – Pod predsjedanjem Milana Sabljaka, održana je 10. Sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, koja je započela Aktualnim satom.


EUROPSKI TJEDAN KRETANJA U OGULINU, 27.09.2010. Mobilni Ogulin za zdraviji život

     OGULIN, 25.rujna  – Od 16. do 22. rujna u Ogulinu je provedena akcija „Europski tjedan kretanja“, koju su proveli u suradnji s Gradom ogulinom članovi Mladeži HDZ-a Ogulin. Na taj način Ogulin se pridružio brojnim drugim gradovima u Europi inicijativi promicanja zdravog života, kojoj je cilj povećanje kvalitete i opsega održive mobilnosti, prezentaciju načela Europske unije te podizanje svijesti građana o štetnosti po okoliš i kvalitetu života postojećeg načina kretanja u gradovima. Gradovi koji ispunjavaju tri ´zlatna kriterija` Europske povelje mogu konkurirati za povelju. Dobitnik nagrade ´Europski tjedan kretanja` biti će nagrađen snimanjem besplatnog 3-minutnog promotivnog videa koji će istaknuti njegova postignuća, čime se ujedno promiče sam grad, kao i razvoj turizma.

PROSLAVA DANA GRADA OGULINA I ŽUPE SV. KRIŽA, 15.09.2010.Priznanja DVD-u Turkovići, Teniskom klubu Ogulin i mr. Ivanu Salopeku

OGULIN, 14.rujna  – Grad Ogulin još je jednom svečano proslavio svoj rođendan, ujedno i Dan župe sv. Križa.

VRLO USPJEŠNO PROVEDENA AKCIJA „MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJE“, 08.09.2010. Manje oružja – manje tragedija

      OGULIN, 08.rujna  – U srijedu prijepodne u Ogulinu je održana akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova uz suradnju s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, s ciljem povećanja opće sigurnosti na području Grada Ogulina i okolice. Sigurnost, osobito djece, ponukala je organizatore da prošire ovaj program akcijom „Poštujte naše znakove“ kako bi ukazali na zaštitu djece  u prometu s početkom nove školske godine.

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO TURKOVIĆI PROSLAVILO 50. ROĐENDAN, 07.09.2010.Pola stoljeća DVD-a Turkovići

OGULIN, 05.rujna  – Dobrovoljno vatrogasno društvo Turkovići svečano je obilježilo 50 godina postojanja i rada prigodnom proslavom. U nedjelju se ispred Vatrogasnog doma u Turkovićima okupio pored članstva Društva značajan broj gostiju, a pored predstavnika svih dobrovoljnih društava Vatrogasnog saveza Grada Ogulina, među njima su bili karlovački župan Ivan Vučić, gradonačelnik Nikola Magdić koji je ujedno i kum zastave DVD-a Turkovići, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ogulina Franjo Kolić, zapovjednik vatrogasne postrojbe Ogulin i dozapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Marijan Kurelac i počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki.

ODRŽAN TRADICIONALNI JESENSKI PICNIC OGULINSKOG ODSJEKA HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE, 06.09.2010.
 


 Druženje kroz igru i zabavu

OGULIN,  05.rujna  – Odsjek 2001 „Frankopan“ Hrvatske bratske zajednice u nedjelju je održao tradicionalni jesenski picnik, na kojem je bilo 50-ak članova.

PROMOCIJA NOVE KNJIGE KATEDRE ČAKAVSKOG SABORA MODRUŠE, 06.09.2010. „Oratio pro Croatia – govor za Hrvatsku“

    OGULIN, 3.rujna  – Prva svečanost u sklopu proslave Dana Grada Ogulina bila je promocija prve knjige iz Posebnih izdanja Katedre Čakavskog sabora Modruše: Oratio pro Croatia ili Govor za Hrvatsku. Promocija je održana u atriju hotela „Frankopan“, a pored gostiju, bio  je nazočan i značajan broj poznatih znanstvenika s područja povijesti.

9. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA OGULINA, 03.09.2010.
 


Priznanja Grada: Teniski klub Ogulin, DVD Turkovići i Ivan Salopek

      OGULIN, 03.rujna  – U petak je održana 9. redovna sjednica ogulinskog Gradskog vijeća pod predsjedanjem Milana Sabljaka.

SUDIONICI PROJEKTA "TOLERANCIJA KROZ PRIČE IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ" NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA, 03.09.2010.


PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ ODUŠEVLJEN PROJEKTOM


        U Ogulinu gradu ispod strme Klek planine žive priče iz davnine pjesma je koja je gromoglasno iz dječjih grla pedesetak mališana Dječjeg vrtića Josipdol, Sesvete i Krapinske toplice zapjevana na Pantovčaku predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću. Realizatori, suradnici i medijski pokrovitelji projekta "Tolerancija kroz priče Ivane Brlić Mažuranić" posjetili su predsjednika Josipovića kako bi mu s radošću prezentirali projekt koji su provodili tri godine, a iz kojeg su izašli oplemenjeni za jedno novo iskustvo koje ih je naučilo da se u životu treba radovati svakom danu iznova jer sutrašnjica, koja je nepredvidiva može nam na put staviti problem koji možemo jedino riješiti zajedničkim snagama . U izaslanstvu naše delegacije bili su koordinatorica projekta Ljiljana Ivković, ravnateljica Dječjeg
vrtića Josipdol Biserka Pavković sa tetama Darinkom i Majom, te skupina vrtićke djece koja je sudjelovala u realizaciji ovog sjajnog projekta.

 

 


PREMIJERKA JADRANKA KOSOR PUSTILA U PROBNI RAD HIDROELEKTRANU LEŠĆE, 31.08.2010.Do 2020.godine, Hrvatska će biti energetski neovisna

     OGULIN, 31.kolovoza  – U utorak je premijerka Jadranka Kosor, u pratnji pet svojih ministara (Šuker, Pankretić, Popijač, Vukelić, Čobanković), svečano pustila u probni rad novoizgrađenu hidroelekranu Lešće.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr