OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


OGULINSKI MJESNI ODBOR DESMERICE OTVORIO TRI NOVA OBJEKTA, 27.06.2007.

 

Desmerice dobile novi dom, školsko igralište i boćalište

 

Nedjelja, 24. lipnja za Mjesni odbor Desmerice bio veliki dan: uz nazočnost velikog broja mještana i gostiju, otvoren je novi dom, te igralište i boćalište. Proslava je započela još u subotu odigravanjem turnira u malom nogometu i boćanju, a navečer oko 22 sata uz još nedovršenu novu crkvu kod doma veliki Ivanjski krijes zapalio je gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić. Uz pjesmu i ples mještani su dočekali i ponoć te onda čestitali imendan brojnim Ivanima, Ivankama, Ivkama, Ivicama i svima onima koji ga tog blagdana slave.


ZAPOČELE 2. FRANKOPANSKE LJETNE VEČERI, 27.06.2007.

„Oda životu“ Antonije Turković i

Izložba slika Likovne kolonije Ogulin

 

Predstavljanjem drugog proširenog izdanja zbirke pjesama „Oda životu“ Antonije Turković započele su u petak, 22. lipnja druge Frankopanske ljetne večeri. Promocija knjige održana je u svečanoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta pred punim gledalištem, a program predstavljanja zamišljen je kao glazbeno-recitativni hod kroz Antonijine pjesme i prozu.


VRIJEDNO EKOLOŠKO PRIZNANJE GRADU OGULINU, 17.06.2007.

Plava zastava vijori se na jezeru Sabljaci

 

Od nedjelje i „ogulinsko more“, jezero Sabljaci može se pohvalili Plavom zastavom, simbolom kojeg mogu dobiti samo najčišće plaže mora i jezera. Svečanosti predaje i podizanja Plave zastave na jarbol na jezeru kod istoimenog restorana  „Sabljaci“ HOC-a Bjelolasica u nedjelju prijepodne nazočili su brojni gosti, koji su se ovdje okupili i zbog jedne od brojnih predstava Festivala bajke.


CROATIA OSIGURANJE INVESTIRALO 1,5 MILIJUNA KUNA U POSLOVNU ZGRADU U OGULINU, 17.06.2007.

Croatia osiguranje u novim prostorima

 

Poslovnica Croatia osiguranja u Ogulinu djeluje od 1960. godine, te na ogulinskom području  kao jedini osiguravatelj s kompletnom ponudom osiguranja ima oko 80 posto osiguranika. Stoga je nedavno Croatia osiguranje investiralo oko 1,5 milijuna kuna u obnovu poslovne zgrade s novim moderno uređenim radnim prostorima. Svečano otvorenje tih novih poslovnih prostora održano je u petak uz nazočnost brojnih gostiju.


U OGULINU GLAMUROZNO OTVORENJE HOTELA „FRANKOPAN“ SA ČETIRI ZVJEZDICE, 17.06.2007.

 

Otvoren hotel s tradicijom dugom cijelo stoljeće

 

U zgradi tik uz Frankopanski kaštel u centru Ogulina, sagrađenoj još u 18. stoljeću, još je krajem 19. stoljeća otvoren hotelsko-ugostiteljski prostor pod imenom „Frankopan“. U vrijeme komunizma hotel je preimenovan u „Kapelu“, da bi poslije Domovinskog rata završio u stečajnoj masi kao vlasništvo HOC-a Bjelolasica. No, kako ova firma nije imala ambicija s tim starim zdanjem, ponudila ga je na prodaju, a mladi ogulinski poduzetnici Milan Rupčić i Milan Ceranić krenuli su u veliku i neizvjesnu investicijsku avanturu.


UČENICA PRVE OSNOVNE ŠKOLE OGULIN POBIJEDILA NA LIKOVNOM NATJEČAJU MINISTARSTVA ŠUMARSTVA , 17.06.2007.

 Valentinina slika postala plakat za čuvanje šuma od požara

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva u suradnji sa Organizacijom Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO) pokrenula je projekt pod nazivom „Izgrađivanje kapaciteta za sprječavanje šumskih požara“, a za provedbu aktivnosti obuhvaćenih projektom FAO je osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 306 tisuća USD.


ODRŽANA 16. SJEDNICA OGULINSKOG GRADSKOG VIJEĆA, 17.06.2007.

Proračun Grada Ogulina već na 82,4 milijuna kuna

 

Proračun Grada Ogulina po prvim izmjenama porastao je za 15,6 posto, odnosno za nešto manje od 7 milijuna kuna, pa sada iznosi (sa povratom oročenih sredstava od 27,5 milijuna kuna) iznosi 82,4 milijuna kuna.


HRVATSKA BRATSKA ZAJEDNICA DONIRALA VRIJEDAN ULTRAZVUČNI APARAT OGULINSKOJ BOLNICI, 12.06.2007.

Vrijedna pomoć Hrvata iz SAD-a i Kanade ogulinskoj bolnici

 

U ponedjeljak je u Općoj bolnici Ogulin održana svečanost primopredaje donacije vrijedne 25.500 $. Donator je Hrvatska bratska zajednica, jedno od najvećih udruženja Hrvata u dijaspori, koje broji 74 tisuće članova, najviše u SAD i Kanadi. Ravnateljici bolnice dr. Jadranki Francetić novi ultrazvučni aparat sa dvije sonde, za preglede štitnjače, želuca, dojki, bubrega, mjehura, prostate i ostalih unutrašnjih organa, predao član Glavnog odbora HBZ-a Franjo Bertović, koji se ovih dana nalazi sa suprugom Mirjanom na odmoru u svom rodnom mjestu, Zagorju Ogulinskom.


U TIJEKU SU DOGOVORI OKO OTVARANJA UREDA JEDNOG OD NAJPOZNATIJIH SVJETSKIH OTVORENIH SVEUČILIŠTA U OGULINU, 06.06.2007.

 

Intercultural Open University u dolazi u Hrvatsku

 

Intercultural Open University jedno je od najvećih svjetskih otvorenih sveučilišta sa sjedištem u Nizozemskoj, u kojem trenutno u cijelom svijetu studira oko 55 tisuća studenata, s misijom da doprinese kroz edukaciju, istraživanje i proširenje mogućnosti rješavanje globalnih problema.


TRADICIONALNI PROLJETNI PIKNIK OGULINSKOG ODSJEKA HRVATSKE BRATSKE ZAJEDNICE, 06.06.2007.

 

Zajedničari kupili novi CT uređaj ogulinskoj bolnici

 

Odsjek 2001 „Frankopan“ Hrvatske bratske zajednice među prvima je prije desetak godina osnovan u Hrvatskoj, a u sklopu svojih aktivnosti i ovaj puta organizirao je tradicionalno proljetni piknik na kojem se ovog vikenda družilo i zabavljalo 70-ak članova.

 

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr