OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


OSNOVNA ŠKOLA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ PROSLAVILA 50. ROĐENDAN, 21.04.2007.

 

MONOGRAFIJA ZA 50. ROĐENDAN!

 

Brojnim manifestacijama, Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić obilježila je svoju 50. obljetnicu, kao i 240 godina školstva u Ogulinu. Proslava je započela okupljanjem gostiju i svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća u školi, na kojoj je predstavljena nova monografija izdana povodom 50. obljetnice škole.


OBILJEŽENA 15. OBLJETNICA OSNUTKA DOMOBRANSKE BOJNE OGULIN, 21.04.2007.

 

Obrana Ogulina nezamisliva bez Domobranske bojne

 

U službenoj spriječenosti gradonačelnika Ogulina, u petak je u njegovom uredu zamjenik Tone Radočaj primio delegaciju Domobranske bojne Ogulin povodom 15. obljetnice osnutka iste. Na prijamu je bio dio zapovjedništva u sastavu Željko Lipošćak, Josip Ceranić, Damir Lovnički, Ivan Salopek, Milan Prebežić i Nikola Neralić.


PREDSTAVLJEN PROJEKT „OGULIN – ZAVIČAJ BAJKE“, 21.04.2007.
 

 Sve spremno za drugi festival bajke

 

Do 2022. godine, Ogulin bi trebao postati vibrantan i jedinstven grad, ponosan što nosi titulu zavičaja bajke, a Ogulinski festival bajke bit će jedan od najposjećenijih festivala u ovom dijelu Europe.

 

 


GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA OGULINA, 20.04.2007.

 

PREKO 1000 ČLANOVA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA OGULINA

 

 

Redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Grada Ogulina održana je u Domu Ribarići pod predsjedanjem Vladimira Radeja, te uz nazočnost predstavnika svih vatrogasnih društava i gostiju, među kojima su bili gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Dragutin Foscio i zapovjednik Policijske postaje Ogulin Marinko Herman.


ODRŽANA SKUPŠTINA PRVE DRAGOVOLJNE VOJNE POSTROJBE U OGULINU, 18.04.2007.

 

 Spomen obilježje u Zagorju već ove godine

 

Prije pet godina osnovana je udruga čiji članovi mogu biti samo pripadnici prve dragovoljne vojne postrojne ogulinskog kraja, Prvog bataljuna ZNG-a Klek koji je formiran 7. srpnja 1991. godine u Zagorju Ogulinskom. Redovnoj godišnjoj skupštini odazvalo se čak 57 članova od 82, a kao gosti skupštine bili su nazočni saborski zastupnik Ivan Vučić, gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić, načelnik Općine Josipdol Zlatko Mihaljević, članovi obitelji poginulih pripadnika postrojbe i drugi.


PREZENTACIJA PODUZETNIČKE ZONE OGULIN, 13.04.2007.

 

Poduzetnička zona Ogulin najveća u županiji

 

Pored napisa u medijima i preko Web stranice, u četvrtak nevačer na prvoj službenoj prezentaciji moglo se daleko više saznati o Poduzetničkoj zoni Ogulin. Prezentaciju je održao direktor zone Josip Jakovčić, uz nazočnost brojnih gospodarstvenika i gostiju, među kojima su bili saborski zastupnik Ivan Vučić, gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić i njegov zamjenik Tone Radočaj, predsjednik Gradskog vijeća Jure Turković, te predstavnici HGK županije i Centra za poduzetništvo iz Karlovca.


SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA OGULINA, 10.04.2007.

 

Još tri firme traže mjesto u Poduzetničkoj zoni Ogulin

 

Redovna 23. sjednica ogulinskog Gradskog poglavarstva, održana pod predsjedanjem gradonačelnika Nikole Magdića, započela je s izvješćima o poslovanju pet ustanova u vlasništvu Grada za prošlu 2006. godinu, a ono što je zanimljivo jest da su sve, dakle Dječji vrtić „Bistrac“, Pučko otvoreno učilište, Narodna knjižnica i čitaonica, Turistička zajednica Grada i Javna vatrogasna postojba, završile prošlu godinu pozitivnim financijskim poslovanjem, a neke od njih, odnosno njihove ravnateljice dobile su pohvale za uspješan rad i ostvarene programe.


KONJIČKI MARATON U SPOMEN NA PRVOG POGINULOG BRANITELJA JOSIPA JOVIĆA, 01.04.2007.

 

Na konjima od Ogulina do Plitvica

 

U nedjelju prijepodne od Spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Frankopanske kule krenulo je pet konjanika na konjički maraton „Plitvice 2007.“, do mjesta pogibije prvog poginulog branitelja Josipa Jovića na Plitvicama.

 


IZLOŽBA MLADOG AKADEMSKOG SLIKARA HRVOJA PUŠKARIĆA, 01.04.2007.

 

„Križni put“ Hrvoja Puškarića

 

Hrvoje Puškarić poznat je Ogulincima ne samo zbog svog oca slikara, Tonija iz Zagorja, već i svojim umjetničkim djelima, a likovne izložbe u Ogulinu nezamislive su bez njegovih slika. Podsjetimo, Hrvoje je rođen u Zagrebu 1975. godine, Akademiju likovnih umjetnosti u klasi profesora Josipa Vasilija Jordana završio je 1999. godine, a samostalno je izlagao ne samo u Hrvatskoj, već u više europskih i svjetskih zemalja.

 

 


U LOMOSTU ODRŽANA 2. SAMOSTALNA IZLOŽBA JOSIPA CINDRIĆA - FRAJTA, 01.04.2007.

Isus od rođenja do smrti u - reljefu

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr