OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ZANIMLJIVO PREDAVANJE O NAJDUŽEM HRVATSKOM ŠPILJSKOM SUSTAVU, ĐULINOM PONORU I MEDVEDICI , 01.04.2007.

 

Ogulin – grad na špilji

 

Da je špiljski sustav Đulin ponor-Medvedica najveći u Hrvatskoj, već odavno znamo, a puno više zanimljivosti moglo se saznati i sa tribine u organizaciji ogulinskog Hrvatskog katoličkog zbora „MI“, koja je održana u petak navečer u Svečanoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Tribinu pod nazivom „Ogulin – grad na špilji“ otvorila je predsjednica udruge Lavinija Stipetić, a zatim je prvo predavanje održao speleolog dr.sc. Dalibor Paar.


IZGRADNJOM PLINOVODA BOSILJEVO-SPLIT, PLIN SVE BLIŽE I OGULINU, 30.03.2007.

 

Čeka se izmjena Prostornog plana

 

U  Gradskoj vijećnici predstavnici firmi Plinacro i Oicon, te Karlovačke županije, prezentirali su izgradnju plinovoda od Bosiljeva do Splita, na koji bi se trebao uskoro spojiti i Ogulin sa susjednim mjestima i općinama. Ravnatelj županijskog Ureda za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, ing Marinko Maradin upoznao je predstavnike Grada Ogulina, te susjednih općina Josipdol, Tounj i Bosiljevo s dosadašnjim tijekom izgradnje plinovoda, kao i narednim poslovima koji predstoje, a prvi među njima je izmjena županijskog i gradskog Prostornog plana, koja bi se trebala obaviti već u idućih nekoliko mjeseci. To je potrebno ne samo zbog izgradnje plinovoda, već i zbog završetka Studije na okoliš koju izrađuje tvrtka Oicon.

 

 


MLADEŽ HDZ-a OGULINA ODRŽALA IZBORNU SKUPŠTINU, 28.03.2007.

Blanka Poljak nova predsjednica

 

Gradska organizacija HDZ-a Ogulina ima vrlo brojnu mladež, što se moglo vidjeti i na izbornoj skupštini Mladeži HDZ-a na kojoj se okupilo 36 zastupnika iz gradskih ogranaka. Skupštinu je vodila predsjednica Sanja Drenšek, a kao gosti bili su nazočni predsjednici Mladeži HDZ-a iz Duge Rese, Karlovca i Josipdola, predsjednik županijskog i ogulinskog HDZ-a saborski zastupnik Ivan Vučić, te tajnik Gradske organizacije Tone Radočaj.


TISKOVNA KONFERENCIJA GRADSKE ORGANIZACIJE SDP-a OGULINA, 26.03.2007.

Ogulin se i dalje marginalizira od Karlovca

 

Dana 22. ožujka je tiskovnu konferenciju održao čelnik ogulinskog SDP-a Ivan Vuković, kako bi prezentirao aktivnosti svoje stranke i vijećnika u posljednje vrijeme. Govoreći o poziciji Grada Ogulina u Karlovačkoj županiji, u čijoj je Skupštini Vuković dopredsjednik, najprije se osvrnuo na zdravstvo.


ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA OGULINSKE UDRUGE ANTIFAŠISTA, 21.03.2007.

 

 

Boljkovac: Saznati istinu od Domovinskom ratu je imperativ vremena!

 

Ogulinska Udruga antifašističkih boraca i antifašista jedna je od najbrojnijih u regiji, u deset podružnica broji trenutno 275 članova i posljednjih godina bilježi sve veću aktivnost. Danas je u Ogulinu održana izborna i izvještajna skupština pod predsjedanjem Pavice Mišar, koja je u svom izvješću o radu naglasila još jednom da članovi ove udruge ne traže nikakve privilegije, već ravnopravnost sa ostalim sličnim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, te ratnim i mirnodopskim umirovljenicima i invalidima.


HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA U ORGANIZACIJI UDRUGE „ODA PRIJATELJSTVU“, 18.03.2007.

 

Uspjela prva humanitarna aukcija slika

 

Udruga „Oda prijateljstvu“ osnovana je krajem prošle godine s ciljem pomaganja teško oboljeloj djeci i mladima Ogulina, a osnovali su je prijatelji Antonije Turković, koja je nedugo prije nakon teške borbe umrla od smrtonosne bolesti.


GODIŠNJA SKUPŠTINA OGULINSKE HVIDR-e, 18.03.2007.

Nezainteresiranost članstva ua skupštinu

 

Iako ogulinska Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata broji oko 250 članova, koji su posljednja dva tjedna pozivani putem medija na redovnu godišnju skupštinu, istoj se odazvalo tek 15-ak članova. Pored njih, skupštini su kao gosti nazočili predstavnik županije Nagib Gaši, predsjednik Gradskog vijeća Ogulina Jure Turković, Juraj Škrtić iz HVIDR-e Generalski Stol, te predsjednici Udruge roditelja poginulih branitelja Biserka Salopek i Prvog hrvatskog redarstvenika Josip Luketić.

 


IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE SLIJEPIH OGULINA, 18.03.2007.

Sljepoća im nije zapreka za veliku aktivnost

 

Udruga slijepih Grada Ogulina ima 46 članova, od čega su samo dvoje do 20 godina starosti, 13 ih je između 20 do 60 godina, a najviše, čak 31 član, preko 60 godina. Žena je 25, a muškaraca 21, a što se tiče vizualne podjele, potpuno slijepih je 12, a do 5 posto ostatka vida 30. Od tih 46 članova, samo je jedan zaposlen, 2 su nezaposlena, 8 ih prima pomoć od Centra za socijalnu skrb, po jedan student i učenik, svi ostali su korisnici mirovina i invalidnina, od čega trojica ratni invalidi.


EKOLOŠKA RADNA AKCIJA LOVACA „KLEKA“, 13.03.2007.

 

Očišćene tone smeća s Krpela

 

 Lovci 4. sekcije Lovačkog društva „Klek“ ovu nedjelju proveli su radno, u ekološkoj akciji čišćenja smeća oko ceste prema Krpelu. Okupilo se 20-ak lovaca, koji su napunili više traktorskih prikolica smećem i odvezli ga na odlagalište u Sodol, a nakon napornog rada, iza podneva, odmorili su se uz lovački ručak kod svog doma „Barutane“.

 


OSNOVANA UDRUGA – HRVATSKI ČASNIČKI ZBOR U OGULINU, 11.03.2007.

 

Kruno Badanjak predsjednik

 

Hrvatski časnički zbor okuplja u svoje članstvo dočasnike i časnike Hrvatske vojske, a u Ogulinu je osnovan još davne ratne 1992. godine. Međutim, osim osnutka, za ovu udrugu više se nikad nije čulo, a nova inicijativa za osnivanje ove udruge došla je iz Karlovca krajem prošle godine. Osnovan je inicijativni odbor na čelu sa Željkom Komesom, koji je u suradnji sa županijskim Časničkim zborom ponovno pokrenuo osnivanje ove udruge.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr