OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ŽUPANIJSKO NATJECANJE VATROGASNE MLADEŽI, 21.04.2010.

Djevojke DVD-a Josipdol i mladići DVD-a Oštarije najbolji u županiji

         U nedjelju, 18. travnja je održano županijsko natjecanje vatrogasne mladeži Karlovačke županije na nogometnom igralištu u Tuškanima. Nastupilo je 5 ženskih i 8 muških ekipa u kategoriji mladeži od 12 do 16 godina. Bitno je napomenuti da je iz Vatrogasne zajednice grada Ogulina nastupilo 4 muške i 4 ženske ekipe, a iz svih ostalih vatrogasnih zajednica zajedno 5 ekipa.

4. SUSRET OPĆINA I GRADOVA - PRIJATELJA DJECE, 21.04.2010.

 

USPJEŠAN NASTUP MALIH OGULINACA U RIJECI

              U petak je u Rijeci održan 4. Susret gradova i općina prijatelja djece na temu Zdrava prehrana od prvog dana.

             Zajedno sa gradonačelnicima i načelnicima sudionici iz mnogih gradova i općina, koja nose naslov prijatelja djece, predstavili su se svojim programima i prezentacijama na temu Zdrava prehrana od prvog dana.

 


SVJETSKI DAN ZDRAVLJA (07. travnja) OBILJEŽEN I U OGULINU, 19.04.2010.


Bikeri darovali krv

       OGULIN, 10.travnja  Svjetski dan zdravlja ove godine obilježava se pod nazivom ¨Urbanizacija i zdravlje¨, a s ciljem približavanja zdravlja urbanoj politici koja će pozitivno utjecati na dobrobit zdravlja svih građana. Na taj način želi se predstavnicima brojnih gradova i njihovih građana ukazati na zdravstvene izazove povezane s urbanizacijom i utjecajem urbanog okoliša na zdravlje ljudi. Tim povodom pokrenuta je kampanja pod nazivom ¨1000 gradova – 1000 života¨.


ŽUPAN KARLOVAČKI JOŠ JEDNOM OBIŠAO NAJVEĆE GRADILIŠTE U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI, 19.04.2010.

 

Hidroelektrana Lešće kreće u rad u lipnju

 

     OGULIN, 14. travnja  – Župan Karlovačke županije Ivan Vučić sa svojim zamjenicima Ivanom Banjavčićem, Milenkom Rebićem i Josipom Šafarom obišao je u srijedu i treći puta najveće gradilište u svojoj županiji, hidroelektranu Lešće. Njega, te gradonačelnika Ogulina Nikolu Magdića i načelnike općina Bosiljevo i Generalski Stol Josipa Korenića i Ivana Škrtića, o ostanju radova i planovima za dovršetak cijelog projekta detaljno su upoznali voditelj tima za izgradnju HE Lešće Tomislav Tomić, direktor sektora za hidroelektrane HEP Proizvodnje Josip Gabela i direktor HE Gojak i Lešće Milan Sabljak.


RADIO OGULIN PROSLAVIO VRIJEDAN JUBILEJ, 11.04.2010.


45 GODINA RADIO OGULINA

      OGULIN,  9.travnja  – Radio Ogulin svečano je proslavio svoj 45.rođendan. Točno 04.travnja 1965.godine prvi puta je emitiran program sa ove, jedne od najstarijih lokalnih radio postaja Hrvatske. Stoga je ovo bila odlična prilika za proslavu, koja je održana tijekom čitavog dana u petak, 09.travnja kroz cjelodnevni progodni slavljenički program, te navečer u restoranu „Sabljaci“ uz brojne goste.

GASTRONAUTI U OGULINU ORGANIZIRALI NOVI GASTRONOMSKI DOŽIVLJAJ, 01.04.2010. Ogulinska „Bajka o gastronomiji“

OGULIN, 24. ožujka  – Klub Gastronaut je klub štovatelja hrane i pića, a ciljevi Gastronauta su unapređenje gastronomske kulture, usavršavanje znanja, degustacija proizvoda i jela koja često rezultira donošenjem zajedničkog stava i predočavanje javnosti novih saznanja iz gastronomije. Klupska okupljanja organizirana su na nivou Hrvatske i domaćin svakog susreta na kome se obrađuje zadana gastronomska tema je drugi objekt i grad. Klub Gastronaut je počeo s radom krajem 1999.godine, a njegovi članovi su vodeći hrvatski ugostitelji, stručnjaci u enologiji, ugostiteljstvu, u teoriji i praksi prehrane i osobe koje smatraju da svojim angažmanom mogu doprinijeti unapređenju gastronomske kulture pokrenuli su zajednički niz gastronomskih okruglih stolova, predavanja, razmjena iskustava i predočavanja svojih saznanja javnosti.

IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE ZBORA NARODNE GARDE „KLEK“, 29.03.2010.

Zoran Pađen i dalje predsjednik

         OGULIN,  21. ožujka  – U Vatrogasnom domu u Zagorju Ogulinskom u nedjelju je održana Izborna skupština udruge ZNG „Klek“, koja je inače osnovana prije 6 godina, a koje članovi mogu biti samo pripadnici prve vojne postrojbe ovog kraja, Prvog bataljuna ZNG „Klek“ (oformljene 07. 07. 1991. godine u Zagorju). Pored 40-ak članova, od ukupno 71, skupštini su nazočili i brojni gosti: gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić sa zamjenicima Radočajem i Kubelkom, načelnici općina Josipdol i Saborsko Zlatko Mihaljević i Đurđica Špehar, prestavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi.

GODIŠNJA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA RIBARIĆI, 29.03.2010.


NOVI ZAPOVJEDNIK KREŠIMIR VUČIĆ

       OGULIN, 20.ožujka  – Pod predsjedanjem Mladena Paušića, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ribarići održalo je redovnu izvještajnu skupštinu u svom domu, uz nazočnost stotinjak članova, te brojnih gostiju među kojima su bili zamjenici gradonačelnika Tone Radočaj i Vladimir Kubelka, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Ogulina Franjo Kolić, predstavnici brojnih vatrogasnih društava, udruga, sponzora i mnogi drugi.

GRADSKO NATJECANJE MLADEŽI CRVENOG KRIŽA OGULIN, 20.03.2010.


Najbolji: Mladež OTŠ-a i podmladak O.Š. I.B.M.

       OGULIN, 20.ožujka  – U novoj školskoj sportskoj dvorani u subotu je održano gradsko natjecanje mladeži Crvenog Križa, na kojem je nastupilo ukupno osam ekipa, pet iz osnovnih škola, i tri srednjoškolske ekipe. Natjecanje se je provodilo na šest radilišta, a obuhvaćali su znanje iz povijesti i pokreta Crvenog križa, upotrebe znaka, Žensvskih konvencija i Dopunskog protokola, prava čovjeka i djeteta, te znanja i vještina u pružanju prve pomoći.

DOM ZDRAVLJA OGULIN (TOČNIJE, AMBULANTE U PLAŠKOM) DOBILA VRIJEDNU DONACIJU JAPANSKE VLADE, 19.03.2010.


 Poklon Japana – medicinska oprema u vrijednosti 26 tisuća eura

      OGULIN, 19.ožujka  – Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, Njegova ekselencija Yoshio Tamura jučer je usrećio stanovnike jedne od najsiromašnijih općina u Hrvatskoj, Plaškog, donacijom medicinske opreme vrijedne 26,5 tisuća eura. Japanski veleposlanik prije odlaska u Plaški posjetio je i gradonačelnika Ogulina Nikolu Magdića, koji ga je upoznao sa svojim gradom, te stanjem u gospodarstvu, a razgledali su i Poduzetničku zonu Ogulin.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr