OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


PROMOCIJA NOVE KNJIGE GOSPIĆKO-SENJSKOG BISKUPA, 03.03.2011.


Mile Bogović: Žao mi je naroda

Ogulin, 25.02.2011. - U organizaciji ogulinskog ogranka Matice hrvatske i župe Sv. Križa, u petak (25. veljače) u pastoralnoj dvorani Župe održano predstavljanje posljednje knjige gospićko-senjskog biskupa mons. dr. Mile Bogovića „Žao mi je naroda“.


U glazbenom dijelu nastupio je Vokalni ansambl KUD-a "Klek" pod ravnanjem mr. Joška Ćalete, a između više od stotinu gostiju predstavljanju knjige su nazočili gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić sa zamjenicima Tonom Radočajem i Vladimirom Kubelkom i predsjednikom Gradskog vijeća Milanom Sabljakom. Uz župnika i dekana ogulinskog mons. mr. Tomislava Rogića nazočio je i župnik župe bl. A. Stepinca fra Marijan Jelušić i njihovi pastoralni suradnici iz obje župe.

Predsjednica ogulinskog ogranka Matice Hrvatske Višnja Lipošćak moderirala je predstavljanje knjige i najavljivala goste te na početku istaknula dugu suradnju biskupa Bogovića s ogulinskim ogrankom Matice hrvatske. Za biskupa je istaknula da deset godina radi, gradi i stvara.

Knjigu su predstavili književnik Hrvoje Hitrec, njen priređivač i lektor dr. Ante Bežen i glavni urednik knjige i Alfine biblioteke „Duh vremena“ Božidar Petrač. Na kraju je o knjizi progovorio i njen autor biskup Bogović. Svaki narod treba imati svoje vodstvo, no gledajući zadnjih 10 godina biskup se pita misle li političari na narod ili usavršavaju mehanizme varanja tog naroda. Tko puno obećava, taj vas i vara, poručio je biskup Bogović koji je pokušao u taj narod unijeti malo svjetla.

Zvonko Ranogajec


Ispiši novost / 2 Komentara

Napisao Marijan @ 29.10.2013 08:04
Samo me nemoj ti žaliti !!

Napisao Vjernik @ 09.3.2011 09:04
Nema komentara! Pa gdje je taj narod kojega biskup Bogović žali, a jedino Crkva ne vara? Crkva ne obaćava puno; samo Kraljevstvo nebesko. Požurimo, mjesta je sve manje.Ime:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr