OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


U OGULINU KONSTITUIRANO DJEČJE GRADSKO VIJEĆE, 13.03.2011.

 

Zvonimir Pribanić prvi dječji gradonačelnik

 

      Ogulin, 04.ožujka 2011. - Grad Ogulin je, kao prijatelj djece, ovim naslovom preuzeo jednu od obveza,  a to je  formiranje Dječjeg gradskog vijeća, te je održana njegova konstituirajuća sjednica. Na početku se nazočnima  obratila predsjednica Društva „Naša Djeca“ Ogulin Ljiljana Kaurić i obrazložila svrhu osnivanja Dječjeg Gradskog vijeća: to je jedan od oblika aktivne participacije djece koja djeci omogućava da se njihovo mišljenje i mišljenje njihovih prijatelja uvažava od strane osoba koje odlučuju o pitanjima vezanim za život stanovnika u Ogulinu, pa i djece. Glavne zadaće i mjere ovog vijeća su osmišljavanje aktivnosti djece, stvaranje prostora za te aktivnosti, publikacije priručnika za te svrhe i educiranje voditelja tih aktivnosti.

      Dječje gradsko vijeće sačinjavaju djeca iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Prve Osnovne škole, Udruge Radost i Dječjeg foruma Klek. Jedanaestero djece odlučivat će o pravima djece u našem gradu, te o pronalasku načina kako poboljšati zaštitu djece i njihovo ravnomjerno sudioništvo u cjelokupnom društvu.

     Dječji gradski vijećnici tajnim glasovanjem izabrali su dječjeg gradonačelnika i njegovu zamjenicu. S devet glasova pobijedio je Zvonimir Pribanić i postao prvi dječji gradonačelnik Ogulina. Njegova zamjenica je Lucija Luketić, a ostali članovi Doris Blašković, Dario Cetinjanin, Iva Grgurić, Adriana Magdić, Tina Rupčić, Tea Salopek, Luka Turković, Tea Tuškanac i Tomislav Vukelja. Statutom dječjeg vijeća, mandat vijećnicima, gradonačelniku i zamjenicima traje dvije godine.

      Konstituirajuća sjednica  odvijala se uz prisutnost predsjednika Gradskog vijeća Milana Sabljaka, gradonačelnika Ogulina Nikole Magdića, te njegova zamjenika Vladimira Kubelke.

     Za voditeljicu je imenovana diplomirana učiteljica Anđelka Salopek, koja ima dužnost djecu dva puta godišnje pozvati na sjednice, te s njima održavati radionice i druge seminare kojima će unaprijeđivati prava djece. Djeca su tako dobila svoje predstavnike u Gradu, preko kojih će nastojati ostvarivati sva svoja prava koja im pripadaju.Ispiši novost / 0 KomentaraIme:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr