OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ODRŽANA 13. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA OGULINA, 23.03.2011.Pozitivna izvješća gradskih tvrtki i ustanova

 

Ogulin, 11.ožujka 2011. - Prva ovogodišnja sjednica ogulinskog Gradskog vijeća počela je izvješćima gradskih tvrtki i ustanova.

 

      O radu  Policijske postaje Ogulin izvješće je podnio načelnik Željko Stipetić.  U izvješću jeistaknuto da je lani došlo do smanjenja broja  prekršaja u odnosu na 2009. godinu i to za  83, što je smanjenje od 39,8 posto. Dogodilo se ukupno  190 cestovnih prometnih nesreća, što je također smanjenje u odnosu na godinu prije, kada ih je bilo 234.  Kaznenih djela bilo je tek jedno više, odnosno ukupno  316, a zabilježen je porast  kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta. Bilježimo i 12 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, što je za 3 manje nego 2009.

      Sjednica je nastavljena izvješćem o radu Javne vatrogasne postrojbe, koje je podnio zapovjednik Marijan Kurelac, te Savjeta mladih Grada Ogulina, koje je podnio Andrej Zupčić, dok je o radu  Poduzetničke zone govorio direktor Janko Lipošćak. Oporbenjaci su, poput Ivana Vukovića (SDP) koji zamjera što nije na vrijeme  učinjeno dubinsko snimanje  budućih investitora, zamjerili vladajućima i to što je previše novca uloženo u Poduzetničku zonu, koje nije dovelo do otvaranja novih radnih mjesta. Troškovi plaća i naknada  trenutno zaposlenih, bili su također trn u oku nekolicini sudionika rasprave, a o tome je govorio i vijećnik SDSS-a Neven Vujnović. Zlatko Mrvoš (SDP)  pita se kako je mogla zona u Bosiljevu prestići ogulinsku, dok Milan Hudurović (HDZ) smatra da nije bilo subjektivne odgovornosti, a njegov stranački kolega i predsjednik gradskog vijeća Milan Sabljak ulaganja u zonu smatra značajnom gradskom ušteđevinom koja će biti iskorištena. Izvješće je prihvaćeno sa 9 glasova za, 4 protiv i 2 suzdržana. Vezano za Poduzetničku zonu Ogulin, usvojene su izmjena Odluke o uvjetima i cijeni prodaje nekretnina u zoni, te prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u zoni.

 

      Sjednica je nastavljena Aktualnim satom, a nakon odgovora na pitanja vijećnika postavljena na prethodnim sjednicama, uslijedila su nova. Milan Hudurović (HDZ) zanimao se za budućnost Bjelolasice nakon nedavnog požara, a odgovorio mu je gradonačelnik Nikola Magdić:  održano je nekoliko sjednica Nadzornog odbora i poduzete su potrebne mjere, od 143 zaposlena nitko nije dobio otkaz, a isplaćene su plaće za prosinac prošle i siječanj ove godine. Intenzivno se dogovara s Vladom RH i Karlovačkom županijom na donošenju dugoročnih mjera.

      Ivan Vuković (SDP) zatražio je izvješće o  troškovima ulaganja u Pučko otvoreno učilište i Narodnu knjižnicu i čitaonicu, SDP-ov vijećnik Momir Jakšić tražio je informacije u projektu skijališta Kranjčevka, te tko organizira lov na patke na jezeru Sabljaci, koje ugrožava mještane i koji traže zabranu takvog lova. Zlatko Mrvoš (SDP) zabrinut je  nad statusom bolnice nakon dobivene kategorizacije, a pitao je i kada će biti završeni radovi u Žegaru na postavljanju vodovoda i kanalizacije. Nevenka Šajn (SDP) pitala je u kojoj je fazi projekt izgradnje jaslica u Dječjem vrtiću Bistrac.  Nezavisni vijećnik Željko Bokulić zanimao se koliko košta proslava Adventa, te zatražio koji su poslovni subjekti u Poslovnoj zoni bivšeg DIP-a i koliko plaćaju naknade. Neven Vujnović (SDSS) ukazao je na problem napuštenih škola u raznim mjesnim odborima i ponovno prekapanje ulica u središtu grada, Mato Špehar (HDZ) osvrnuo se na sustav odvodnje i proširenje dječjeg vrtića, a Nikola Ivanac (HSS)  na prodaju plavog dizela.

 

     Na dio pitanja o izgradnji kanalizacije odgovorio je direktor Vodovoda i kanalizacije Zdravko Paušić. On je rekao da su i dalje u tijeku radovi na postavljanju kanalizacijskih cijevi, slijedeći natječaj obuhvaća izgradnju 12 prepumpnih stanica, a završen je i natječaj za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih  voda, u tijeku su pripremni radovi, a očekuje se da će do kraja godine biti gotovi svi radovi i pročistač pušten u probni rad.

Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Ogulina za 2010. godinu podnesla je pročelnica Upravnog odjela za financije, upravu i samoupravu Božica Cindrić. Proračun za 2010. godinu planiran je u iznosu od 58.024.000 kuna. Izmjenama u lipnju planirani  prihodi su smanjeni na 53.024.000 kuna pri ćemu su smanjeni i rashodi. Smanjenje na strani prihoda između ostalog iskazano je na pozicijama kapitalnih potpora od međunarodnih organizacija. Ponovnim izmjenama i dopunama Proračun je planiran na strani prihoda u iznosu od 47.685.709 kuna. Od navedenih planiranih prihoda ostvareno je 92% odnosno 44 milijuna kuna. Najveće odstupanje od planiranog je predviđeno je na poziciji tekućih pomoći iz državnog proračuna, od države ustupljeni porez na dobit s naslova statusa brdsko planinskog područja. Rashodi su planirani u iznosu od 46.876.097 kuna, a izvršeni su u iznosu od 43.169.381 kuna.

     Uslijedilo je izvješće o radu gradonačelnika Nikole Magdića za razdoblje od srpnja do prosinca 2010.godine: održane su 4 sjednice sa 46 točaka dnevnog reda, primjereno su obilježeni Dan Grada i župe Sv. Križa, božićni i novogodišnji blagdani, 15-godišnjica vojno-redarstvene akcije „Oluja“, godišnjice osnivanja Bataljuna ZNG „Klek“ i 143. Brigade HV-a, organizirani su božićni prijami za djecu poginulih branitelja, nezaposlenih roditelja i djecu kod udomiteljskih obitelji, te prijam za dobrovoljne radovatelje krvi. Donesene su izmjene Proračuna za 2010.godinu, te Proračun za 2011.godinu uz sve potrebne programe, prihvaćen je prijedlog Društvenog ugovora trgovačkog društva Razvojne agencije Karlovačke županije. U toku su radovi na izmjeni PPU-a Grada Ogulina i na katastarskoj izmjeri K.O. Otok Oštarijski. Kod projekta sustava odvodnje za Grad Ogulin, radovi na izgradnji kolektora su u završnoj fazi, a paralelno s tim vrši se rekonstrukcija vodovodne mreže i poboljšanja na prometnicama, potpisan je ugovor s izvođačem radova za izgradnju pročistača i u toku su pripremni radovi, a raspisan je i natječaj za izgradnju 12 prepumpnih stanica i očekuje se početak radova. Uređenje Gradske knjižnice je u završnim radovima, a uređenje Pučkog otvorenog učilišta ušlo je u treću fazu radova. Svečano je otvorena nova zgrada APN-a sa 18 stanova i dva poslovna prostora i uručeni su ključevi novim stanarima, a za sanaciju odlagališta Sodol izdana je potvrda za glavni projekt i rješavaju se vlasnički odnosi. Na projektu zaštite grada od visokih voda, radi se na izmjeni lokacijske dozvole kako bi se završio glavni projekt i pristupilo rješavanju imovinskopravnih odnosa, nastavljena su ulaganja u mjesne odbore i td. O radu gradonačelnika najviše primjedbi imali su SDP-ovci Vuković i Jakšić, ponešto i Bokulić i Vujnović.

 

      Uslijedilo je prihvaćanje Odluke o izboru osobe kojoj se povjerava obavljanje poslova redovitog i izvanrednog održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Ogulina, Izvješće  o  izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture, te gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2010.  godinu, imenovani su članovi Upravnog vijeća Javne vatrogasne  postrojbe Ogulin (Jure Turković –predsjednik, Vjekoslav Bitunjac, Zdravko Paušić i Nenad Vukadinović članovi), izabrani su suci porotnici Županijskog suda u Karlovcu (Dino Brlet, Jovan Maravić i Marija Popović), a na kraju sjednice je podneseno izvješće o utrošenim sredstvima proračunske zalihe za prosinac 2010., te siječanj i veljaču 2011. godine.
(dp-dv)

Ispiši novost / 1 Komentara

Napisao Ime: @ 04.4.2011 07:20
Što je u tim izvješćima pozitivno?Ime:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr