OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ODRŽANA 10. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 29.03.2011.

 

Prošlogodišnji proračun realiziran 87 posto

 

       Josipdol, 17.ožujka – Pod predsjedanjem Zdravka Jandrlića, održana je 10.sjednica Općinskog vijeća općine Josipdol. Uoči početka sjednice, vijećnike Josipdola prigodnom čestitkom povodom Dana općine, te župe i škole ugodno su iznenadila djeca iz Dječjeg vrtića Josipdol kratkim programom i poklonima koje su sami izradili.NOVA POMOĆ JAPANSKE VLADE MEDICINSKOM CENTRU OGULIN, 28.01.2011.

Stigla nova oprema za ambulante u Plaškom i Saborskom

      Plaški, 265.01.2011. - Domu zdravlja Ogulin, točnije ambulantama u Plaškom i Saborskom darovana je vrijedna medicinska oprema u vrijednosti 26.387 Eura zahvaljujući Vladi Japana.LOVAČKO DRUŠTVO „VEPAR“ IZ JOSIPDOLA OTVORILO SEZONU LOVA, 04.10.2010.


Uspješan lov na fazane

       Josipdol, 03.listopada  – Lovačko društvo „Vepar“ tradicionalno je skupnim lovom organiziralo otvorenje sezone lova, na kojem je sudjelovalo oko 40 članova, te gosti iz pobratimljenog Lovačkog društva „Fazan“ iz Vrapča.


7. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE TOUNJ, 30.09.2010.

U planu izgradnja 6 mini-elektrana

Tounj, 23..rujna  – Pod predsjedanjem Nikole Katića, u srijedu, 22.rujna održana je 7. Sjednica općinskog vijeća, a započela je vijećničkim pitanjima. Nakon pitanja, na koja je uglavnom odgovarao načelnik općine Ivica Sopek, uslijedilo je načelnikovo izvješće o radu u posljednjem razdoblju.8. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 30.09.2010.Općina za Veliku Gospu zaradila, a ne potrošila

        JOSIPDOL, 20.rujna  – Pod predsjedanjem Zdravka Jandrlića, u ponedjeljak, 20.rujna održana je 8. Sjednica Općinskog vijeća općine Josipdol, koja je započela Aktualnim satom.


KONAČNO PRONAĐEN I ČETVRTI KIP RIMSKOG VOJNIKA SA POZNATOG DVOKATNOG TOUNJSKOG MOSTA, 18.08.2010.

 

Pronađena i spomen ploča iz 1775.godine!

       Tounj,  18.kolovoza  – Poznati dvokatni most u Tounju iznad rijeke Tounjčice  kao takav je jedan od vrlo rijetkih u svijetu i jedini takav u Hrvatskoj, prvi kat sagradio je na Jozefinskoj cesti koja povezuje Karlovac i Senj graditelj Vinko Struppi između 1775. i 1779. godine. Godine 1836. Most je preuredio Josip Kajetan Knežić sagradivši na starom mostu još jedan kat i tako ublažio veliku strminu. Tada su na most postavljena četiri kipa rimskih vojnika sa štitom i kacigom, kako bi podsjećali na staru rimsku cestu koja je povezivala Seniu (Senj) i Sisciu (Sisak). Na žalost, most je znatno oštećen granatiranjem 1943.godine za vrijeme povlačenja partizana, a tada su srušena sva četiri kipa s mosta.

ŽENSKA MLADEŽ DVD-a JOSIPDOL NAJBOLJA NA 9. DRŽAVNOM NATJECANJU VATROGASNE MLADEŽI HRVATSKE , 17.05.2010.

Prvakinje Hrvatske, mladež DVD-a Josipdol sa pobjedničkim peharom

Za nagradu – na Vatrogasnu olimpijadu!

      JOSIPDOL,  17.svibnja  – Ženska mladež Dobrovoljnog vatrogasnog društva Josipdol od 12 do 16 godina postigla je izvanredan uspjeh na 9. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži Hrvatske, koje je održano proteklog vikenda u Šibeniku. U konkurenciji 61 ekipe (po tri najbolje iz svih hrvatskih županija) josipdolske djevojčice pod vodstvom voditeljice odjeljenja Marijane Turkalj i zapovjednika Marinka Turkalja osvojile su prvo mjesto, te će iduće godine predstavljati Hrvatsku na Vatrogasnoj olimpijadi koja se održava u susjednoj Sloveniji.

U SKRADNIKU KOD JOSIPDOLA OTKRIVENA SPOMEN PLOČA STRADALNIKA POSLJEDNJIH RATOVA, 17.05.2010.

Otkrivena spomen ploča ratnih stradalnika u Skradniku

       JOSIPDOL, 16.svibnja  – Dobrotvorno podupirajuće društvo „Sv. Marko Križevčanin“ iz Skradnika, mjesta u općini Josipdol, pokrenulo je prije četiri godine, na prijedlog tadašnjeg župnika patera Miljenka Sušeca, inicijativu za postavljanje spomen ploče sa imenima stradalnika 2. Svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata u Skradniku, a u suradnji sa općinom Josipdol i župom Oštarije, spomen ploča svečano je otkrivena u nedjelju, prigodom obilježavanja 65-godišnjice Križnog puta.

SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 19.03.2010.


Povećani troškovi vodovoda i javne rasvjete

      OGULIN, 18.ožujka  –Pod predsjedanjem Zdravka Jandrlića, održana je 6. Sjednica Općinskog vijeća Općine Josipdol. Prije početka sjednice, vijećnike su posjetila djeca Dječjeg vrtića Josipdol, te im prigodnim programom i poklonima čestitali Dan općine.U OŠTARIJAMA ODRŽANE TRADICIONALNE MAŠKARE UZ SUĐENJE I SPALJIVANJE LINEG MARTINA, 16.02.2010.


Lini Martin ponovno spaljen med mosti

       Oštarije, 14.veljače  – „Bolje da krepa selo neg' običaji“, kažu Oštarci i ne odustaju od svojih tradicionalnih maškara, ne bojeći se tog dana, kroz duhovito i satirično sročenu optužnicu, zabilježiti cjelogodišnju kroniku svog mjesta, ali i općine i cijele Hrvatske.

1 2 3 4 5 6 7


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr