OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ZAPAŽEN NASTUP VATROGASNIH EKIPA OPĆINE JOSIPDOL NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U SPLITU, 10.10.2008.

 

Desetinke boda do medalje!

 

JOSIPDOL, 6.listopada – Općina Josipdol ima dva dobrovoljna vatrogasna društva, oba sa oko stotinu članova, koji se svojim radom svakodnevno dokazuju. Tako je bilo i ovog vikenda na 5. Državnom natjecanju vatrogasaca u Splitu, na Poljudu.

 


U OPĆINI PLAŠKI SDP PREDSTAVIO KANDIDATE ZA NAČELNIKA, 10.10.2008.

Sava Jovetić – kandidat za načelnika Općine Plaški

Nakon Grada Ogulina i općine Josipdol, SDP je i u općini Plaški je predstavio kandidate za čelnike općine na predstojećim lokalnim izborima. Na tiskovnoj konferenciji u Ogulinu, koordinator za izbore Gradske organizacije SDP-a Ogulin Zlatko Mrvoš predstavio je kandidate: Savu Jovetića za načelnika i Peru Damjanovića za njegovog zamjenika. Predsjednik općinske organizacije SDP-a Plaški Pero Damjanović rekao je da se do prije 6 mjeseci nezavisni vijećnik i načelnik općine Plaški Sava Jovetić učlanio u SDP, te su na zajedničkom sastanku donesli ovakvu odluku, koja će biti ujedno spoj mladosti i iskustva.


SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE TOUNJ, 22.09.2008.

 

Ivica Sopek neda „Boćaru“ ?

 

TOUNJ, 19.rujna – 20.sjednica Općinskog vijeća Općine Tounj započela je pitanjima vijećnika, između ostalog i o izgradnji vodovoda koji je trebao već odavno biti završen. Načelnik općine Nikola Brletić objasnio je da je firma, koja je dobila posao po natječaju Ministarstva gospodarstva i započela s poslom još prije dvije godine, u međuvremenu bankrotirala, a s nastavkom radova nije počeo niti novi vlasnik te firme. Osigurana sredstva za općinski vodovod i dalje su u ministarstvu, a pokrenut je postupak za raskidanje ugovora i raspisivanje novog natječaja.


SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 22.09.2008.

 

Ne žele Nizinsku prugu kroz Josipdol!

 

JOSIPDOL, 21.rujna – Pod predsjedanjem Zdravka Jandrlića (na slici), 11.rujna održana je 16.sjednica Općinskog vijeća Općine Josipdola. Nakon Aktualnog sata i prihvaćanja zapisnika sa prošle sjednice, izvršena je izmjena u sastavu Općinskog vijeća: umjesto nezavisnog vijećnika Marinka Salopeka koji je podnesao ostavku, za novog vijećnika s te liste izabran je Josip Mihaljević, koji je potom položio i prisegu.


U CEROVNIKU KOD JOSIPDOLA OTKRIVEN SPOMENIK ŽRTVAMA DRUGOG SVJETSKOG RATA, PORAĆA I DOMOVINSKOG RATA, 27.06.2008.

Spomenik sa imenima 156 žrtava

 

JOSIPDOL, 25. lipnja – Za vrijeme Drugog svjetskog rata, ali i poraća, sela u okolici Josipdola doživjela su pravi pogrom, a stanovništvo je gotovo desetkovano. Žrtava je bilo na stotine, za vrijeme bivše Jugoslavije o tim žrtvama moglo se tek šaputati, a tek osnivanjem samostalne hrvatske države, početkom 90-tih sa prikupljanjem imena žrtava počeo je tadašnji načelnik općine Josipdol Krunoslav Prebeg.


OPĆINA I ŽUPA TOUNJ PROSLAVILA SVOJ DAN, 27.06.2008.

 

KUD „Tounjčica“ promovirala prvi CD

 

TOUNJ, 24. lipnja – Blagdan sv. Ivana Krstitelja izabran je po osnivanju općine Tounj kao dan općine, ali i istoimene župe, te se posljednjih desetak godina obilježava brojnim manifestacijama.


JOSIPDOLSKI RESTORAN „GRADINA“ PONOVNO MEĐU STO VODEĆIH RESTORANA HRVATSKE, 14.05.2008.

 

Restoran „Gradina“ i peti puta među elitom!

 

OGULIN, 13. svibnja – U utorak je na Trsatskoj gradini u Rijeci održana svečanost proglašenja stotinu vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica, koju već 13. godinu provode Klub Gastronaut u suradnji sa Udrugom restoratera Hrvatske i poduzeća Abisal. Glasovanje za najbolje restorane provodi se u dva dijela, najprije preko Internet portala (www.gastronaut.hr) , a potom glasuju i sami voditelji restorana koji preporučuju još 10 drugih restorana.


DVD OŠTARIJE ORGANIZIRALO PRVI OTVORENI KUP, 07.05.2008.

 

Čak 39 vatrogasnih ekipa na Kupu u Oštarijama

 

OGULIN, 5. svibnja - Oštarijski vatrogasci su ponovno ugodno iznenadili županijsku Vatrogasnu zajednicu i Vatrogasnu zajednicu grada Ogulina uspješnom organizacijom „1. otvorenog kupa DVD-a Oštarije“ za seniore.


ODRŽANA 36. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA OGULINA, 23.04.2008.
 

 

Dovršeni prijedlozi Urbanističkog plana i ukupnog razvoja Ogulina

 

OGULIN, 22. travnja – 36. sjednica Gradskog poglavarstva Ogulina pod predsjedanjem gradonačelnika Nikole Magdića započela je prezentacijom konačnog prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Ogulin, kao i prijedloga Programa ukupnog razvoja Grada Ogulina, kojeg su predstavili izrađivači, Brankica Petrović iz karlovačkog ADF-a i splitska tvrtka Micro projekt. Ova dva dokumenta vrlo su značajna za daljnji razvoj Ogulina, stoga je i zanimanje za iste bilo veliko kod članova poglavarstva, a konačnu odluku o usvajanju donesti će Gradsko vijeće.


KAŠLJEVIĆEVU PRITUŽBU O UPLITANJU CRKVE U POLITIKU, OGORČENO JE DEMANTIRAO PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA, 26.03.2008.

Anušić: Kašljević je uzrok svih zala u Plaškom!

 

PLAŠKI, 24. ožujka – U nedjelju se održavaju izvanredni izbori za Općinsko vijeće općine Plaški, a prošli tjedan medijima se „pritužbom“ obratio nezavisni vijećnik Borislav Kašljević, optužujući lokalnog župnika fra Slavka Antunovića da vrši podjele među doseljenim Hrvatima u Plaškom, te da koristi oltar i crkvu za promidžbu jedne stranke (HDZ-a), istodobno optužujući Kašljevića da je nevjernik i najveći problem u politici općine.


1 2 3 4 5 6 7


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr