OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


DOBROTVORNO PODUPIRAJUĆE DRUŠTVO „SV. MARKO“ IZ SKRADNIKA ODRŽALO IZVJEŠTAJNU GODIŠNJU SKUPŠTINU, 11.02.2008.

 

Vrijedni Skradničani završili s uređenjem svog doma i kapelice

 

JOSIPDOL, 9. veljače – Dobrotvorno podupirajuće društvo „Sv. Marko“ iz Skradnika broji 42 člana, većinom iz ovog mjesta u josipdolskoj općini, ali i iz Zagreba, Rijeke, Cerovnika, Oštarija i Vrbovskog. Tijekom prošle, 2007. godine društvo je imalo brojne vjerske, društvene i radne aktivnosti, koje je na godišnjoj izvještajnoj skupštini održanoj u svom domu u Skradniku, iznesao predsjednik Milan Bokulić u svom izvješću.


OŠTARCI SE OPET ZABAVILI NA SVOJIM MAŠKARAMA, 04.02.2008.

Opet spalili Lineg Martina med mosti

 

Oštarije, 3. veljače – Dobrovoljno vatrogasno društvo Oštarije i ove zime je organiziralo uspješno maškare, koje su po običaju završile spaljivanjem glavnog krivca i veselim karminama u vatrogasnom domu.


OSNOVNA ŠKOLA U TOUNJU ZA SVOJ DAN DOBILA BROJNE POKLONE, 09.12.2007.

Sveti Nikola i Lucija donijeli poklone malim Tounjcima

 

TOUNJ, 9. prosinca – Osnovna škola „Lucija Capan“ u Tounju područna je škola Osnovne škole Josipdol, a svoj dan slavi na blagdan Svete Lucije, 13. prosinca. No, ovaj puta iznimno, Dan škole proslavljen je malo ranije, pa se u proslavu uključio još jedan svetac, Nikola.


NI ČETVRTI POKUŠAJ ODRŽAVANJA SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA U PLAŠKOM NIJE USPIO, 04.12.2007.

 

Kašljević beskompromisno traži sve !

 

PLAŠKI, 30. studenog – Jedna od najnerazvijenijih općina središnje Hrvatske, koja se pored toga nalazi i na području od posebne državne skrbi, i dalje se, zbog nekih političara koji si to sebi dozvoljavaju, nalazi u totalnoj političkoj blokadi. Niti četvrti pokušaj održavanja 15. sjednice Općinskog vijeća općine Plaški nije uspio, iako su prošli svi rokovi za donošenje nekih bitnih odluka za rad jedne općine, pa će se, po svemu sudeći, morati uplesti Državni ured za upravu.


GRAD OGULIN PRIMIO VRIJEDNO PRIZNANJE SAVEZA DRUŠTAVA „NAŠA DJECA“ HRVATSKE, 04.12.2007.

Ogulin postao grad – prijatelj djece

 

OGULIN, 20. studenog – Nakon što je prije desetak dana u Ogulinu boravilo povjerenstvo Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i ocjenjivalo po deset kriterija aktivnosti ovog grada u radu s djecom i za djecu, u ponedjeljak je napokon stiglo i vrijedno priznanje. U Staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba nakon savjetovanja za predstavnike gradskih koordinacijskih odbora akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“, gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić primio je iz ruku potprijedsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti  gđe. Jadranke Kosor priznanje „Grad – prijatelj djece“.


RAD OPĆINSKOG VIJEĆA U PLAŠKOM BLOKIRAN – TRI PUTA OTKAZANA SJEDNICA, 28.11.2007.

Kašljević ruši Poglavarstvo i načelnika?

 

PLAŠKI, 29. studenog – Ionako teška i zakomplicirana situacija u vodstvu općine Plaški, jednoj od najsiromašnijih u Hrvatskoj i na područu od posebne državne skrbi, posljednjih mjeseci od ostavke Borislava Kašljevića na mjesto zamjenika načelnika, još je teža, zapravo, u pat-poziciji. Naime, posljednja 15. sjednica Općinskog vijeća čak je tri puta odgođena jer se jednostavno nije mogao usvojiti – dnevni red. A vijećnike čekaju važne odluke, bez kojih općina ne može funkcionirati, od rebalansa proračuna do rješavanja stanja u općinskom komunalnom poduzeću VEKS.


SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE TOUNJ, 19.11.2007.

 

Sopek prijetio pročelniku otkazom

 

TOUNJ, 16. studenog – I ova sjednica Općinskog vijeća Tounj, održana pod predsjedanjem Mirka Brletića, protekla je dobrim dijelom u stalnim primjedbama i prigovorima nezavisnog vijećnika Ivice Sopeka u gotovo svim od 20-ak točaka dnevnog reda.


TVRTKA SKY PLASTIC INTERNACIONAL IZNESLA JOSIPDOLSKIM VIJEĆNICIMA NOVI PLAN POSLOVNE ZONE, 29.10.2007.

Umjesto skupljanja otpada – ponudili Poslovnu zonu

 

JOSIPDOL, 28. listopada – Posljednjih godinu dana trajala je velika borba vodstva Općine Josipdol i ogorčenih mještana kako bi spriječili da u centru Josipdola tvrtka Sky Plastic Internacional otvori pogon za skupljanje i preradu plastičnog otpada na prostoru bivšeg DIP-a, a na kraju su u tome i uspjeli.


TRIBINA U PLAŠKOM ZA USELJENIKE IZ BiH O PRODAJI DRŽAVNIH KUĆA I STANOVA, 16.10.2007.

 

Ni s popustom od 90 posto nekima je otkup kuće – nemoguća misija

 

PLAŠKI, 12. listopada – U Domu kulture u Plaškom delegacija Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka zajedno sa četiri saborska zastupnika HDZ-a održala je tribinu za useljenike na ovom području, koji su protjerani iz svojih domova krajem Domovinskog rata sa banjolučkog područja, na temu prodaje državnih kuća i stanova na područjima posebne državne skrbi korisnicima stambenog zbrinjavanja.


OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE PLAŠKI ODRŽALO REDOVNU SJEDNICU, 26.08.2007.

Kašljević opet postao vijećnik

PLAŠKI, 02. kolovoza – Zbog napuštanja vijećnika SDSS-a pred kraj prošle 13. sjednice Općinskog vijeća Plaški, te nedostatka kvoruma, najprije je održan nastavak te sjednice (ali samo s točkom Razno), da bi nakon toga počela redovna 14. sjednica pod predsjedanjem Josipa Anušića.


1 2 3 4 5 6 7


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr