OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ZA DESETAK DANA POČINJE IZGRADNJA VODOVODA U OPĆINI TOUNJ, 10.07.2007.

 

Općina Tounj rješava vodoopskrbu

 

Za Općinu Tounj vodoopskrba je do sada bila jedna od najvećih problema, no to je za nekoliko mjeseci biti prošlost: naime, za desetak dana počinje izgradnja prve faze vodoopskrbe u ovoj općini u dužini od 11 kilometara, od auto ceste preko Gerova i Tounja do Zdenca.


JOŠ JEDNA „ZANIMLJIVA“ SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA PLAŠKI, 10.07.2007.

 

Srbi traže sva prava po Ustavu

 

Unatoč brojnim pokušajima za stvaranje suživota doseljenih Hrvata iz Bosne i domaćih Srba u Općini Plaški, to nikako ne uspijeva ni sazivu Općinskog vijeća, što je potvrdila i 13. sjednica Općinskog vijeća održana pod predsjedanjem Josipa Anušića 4. srpnja.


HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA PODIGLA U PLAŠKOM SPOMENIK PRVOM HRVATSKOM PREDSJEDNIKU, 28.06.2007.

 

Srbi iz Plaškog bojkotirali otkrivanje spomenika Tuđmanu

 

 

Ono što pobunjeni Srbi u Plaškom tijekom Domovinskog rata nisu mogli ni u najcrnjim snovima sanjati, dogodilo se u ponedjeljak, na Dan državnosti! U centru Plaškog otkriven je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.


OPĆINA TOUNJ SVEČANO PROSLAVILA 10. OBLJETNICU OSNUTKA , 27.06.2007.

 

Započinje izgradnja vodovoda

 

Općina Tounj tek je prije 10 godina postala samostalna jedinica lokalne samouprave, a u nedjelju je svečano proslavljena ta obljetnica. U općinskoj vijećnici održana je svečana sjednica na kojoj je članovima poglavarstva i vijeća, te gostima načelnik općine Nikola Brletić rekao:


OPĆINA JOSIPDOL ISPUNILA OBEĆANJE MJEŠTANIMA CAREVOG POLJA, 17.06.2007.

 

Otvoren dom u Carevom Polju

 

Mjesni odbor Carevo Polje u Općini Josipdol do prije 20-ak godina imao je i više desetaka učenika koji su pohađali školu u svom mjestu, no zbog smanjenja broja stanovnika, učenika je napokon ponestalo pa se zgrada škole polako zapuštala, da bi na kraju bila prije desetak godina i srušena. No, srušena je kako bi na istom mjestu bio sagrađen društveni dom, što su inicirali sami mještani, a općinsko vodstvo na čelu sa načelnikom Zlatkom Mihaljevićem prije dvije godine krenulo je u ovu vrijednu investiciju.

 


PONOVNO UZBUĐENJA I NEIZVJESNOST NA SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE PLAŠKI, 12.06.2007.

Kašljević podnesao ostavku, vijećnici podijeljeni

 

Sjednica vijeća Općine Plaški, održana u srijedu poslijepodne, ponovno je privukla pozornost novinara, zbog najavljene ostavke zamjenika načelnika Borislava Kašljevića. Nakon dugog nadglasavanja o prijedlogu da se ukine ta točka dnevnog reda, ona je ipak prihvaćena, ali prije nje Klub vijećnika HDZ-a ipak je zatražio stanku kako bi se dogovorili o glasovanju.


10 SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 10.04.2007.

Sky Plastic privremeno zaustavljen žalbom

 

Nakon što je Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji izdalo privremenu dozvolu za skupljanje i skladištenje neopasnog otpada tvrtki Sky Plastic Internacional,  unatoč protivljenju stanovništva i čelnika Općine Josipdol i peticiji koju je potpisalo preko dvije tisuće ljudi, Josipdolčani ne posustaju, ne žele da se njihova Poslovna zona u bivšem DIP-u pretvori u skupljalište plastičnog otpada.


SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE PLAŠKI, 28.03.2007.

Duge rasprave oko produženog rada kafića

 

Nakon što su bojkotirali cijelu prošlu godinu rad Općinskog vijeća, vijećnici SDSS-a napokon su zauzeli svoja mjesta na posljednje dvije sjednice, što je doprinijelo i brojnim dugotrajnim raspravama gotovo po svakoj točki dnevnog reda. Tako je bilo i na 11. sjednici, kojom je predsjedavao Josip Anušić.


SKY PLASTIC UNATOČ PROTIVLJENJU CIJELE OPĆINE JOSIPDOL, DOBIO DOZVOLU ZA OTVARANJE POGONA, 26.03.2007.

Tko štiti trovače i izdaje im dozvole?

 

Prljava igra na zagađivanju Općine Josipdol nastavlja se, Ured državne uprave u Karlovcu izdao je tvrtki Sky Plastic dozvolu za prikupljanje i skladištenje plastičnog otpada u Poslovnoj zoni Josipdol, smještenom u bivšem DIP-u u samom središtu mjesta.

 


Josipdol neće postati smetlište ! (2), 10.03.2007.

MJEŠTANI OPĆINE JOSIPDOL ODRŽALI MIRNI PROSVJED PROTIV OTVARANJA POGONA ZA SKUPLJANJE I RECIKLAŽU PLASTIČNOG OTPADA

Preko tri stotine mještana Općine Josipdol okupilo se u petak na mirnom prosvjedu ispred Poslovne zone bivšeg DIP-a Josipdol, kako bi spriječili ulazak komisije Ureda državne uprave Karlovačke županije koja je trebala doći u svrhu izdavanja dozvole za postupanje s neopasnim otpadom. Brojni transparenti, negodovanje i spontano okupljanje građana, te peticija u istu svrhu koju je samo u sat vremena potpisalo oko 500 osoba, bio je dovoljan pokazatelj što želi ovaj narod, a izgleda da su to shvatili u županiji, pa spomenuta komisija nije ni došla u Josipdol, iako je njezin dolazak bio najavljen u 9,30 sati.


1 2 3 4 5 6 7


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr