OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 19.03.2010.


Povećani troškovi vodovoda i javne rasvjete

      OGULIN, 18.ožujka  –Pod predsjedanjem Zdravka Jandrlića, održana je 6. Sjednica Općinskog vijeća Općine Josipdol. Prije početka sjednice, vijećnike su posjetila djeca Dječjeg vrtića Josipdol, te im prigodnim programom i poklonima čestitali Dan općine.


     Sjednica je započela Aktualnim satom, a na brojna pitanja vijećnika odgovarao je načelnik općine Zlatko Mihaljević. Najprije je objasnio velike proračunske troškove za održavanje skupe vodovodne mreže i javne rasvjete. Vodovodna mreža u općini duga je preko 100 km, u dotrajalom je stanju, pa se gubi preko 60 posto vode, a održavanje i popravci izuzetno su skupi. Javna rasvjeta ove zime također je „pojela“ prosječno po 70 tisuća kuna mjesečno, uglavnom za potrošnju električne energije, u nekim zaselcima sa nekoliko kuća ona je obvezna i nemoguće je smanjiti troškove. Na pitanje nezavisne vjećnice Renate Kesner što se čini kako bi poplave manje ugrožavale područje Oštarija, načelnik je odgovorio da su se prijavili za projekt javnih radova sa čišćenjem korita rijeke Mrežnice i čiščenje nerazvrstanih cesta na nenaseljenim dijelovima općine, no sredstva koja će eventualno dobiti neće moći pokriti sve radove i troškove. Nezavisni vijećnik Damir Bokulić pitao je je li općina pokušala razgovarati sa gospodarstvenicima u cilju eventualne pomoći, a načelnik općine odgovorio je da je jedan takav sastanak održan prošle godine, no nijedan od njih nije kasnije tražio konkretnu pomoć. Osim toga općina ni zakonski ne može pomagati gospodarstvo, a niti nema predviđena sredstva u proračunu za tu svrhu. Ivicu Vidoša (HDZ) zanimalo je gdje je zapela izgradnja vodovoda Modruš, a odgovoreno mu je da je općina sa svoje strane sve učinila da radovi počnu (priprema dokumentacije i ostalo sa oko 200 tisuća kuna), no već odobrena sredstva za ovaj projekt Vlada RH je stopirala do daljnjega zbog trenutne krize.

     Nakon Aktualnog sata, usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2009.godinu, po kojem je od planiranih prihoda od 10,8 milijuna kuna ostvareno 9,4 milijuna ili 87 posto. Jednoglasno je prihvaćen Plan nabave za 2010.godinu, te prijedlog Odluke o subvencioniranju kamate na kredite malim i srednjim poduzetnicima za ovu godinu, je Odluka o oslobađanju rashoda za koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova u posljednje tri godine. Isto tako, djelomično su oslobođeni plaćanja komunalne naknade za DIG Josipdol i Agro-kop.

     Na sjednici su razmatrani u usvojeni još Smjernice razvoja sustava zaštite i spašavanja za 2010.godinu, Odluka o motrenju, čuvanju i ophodnji otvorenog prostora i građevina za koje prijeti povećana opasnost od nastajanja i širenja požara, te Odluka o načinima i uvjetima korištenja raspoložive građevinske mehanizacije za eventualnu žurnu izradu prosjeka i probijanja protupožarnih putova. (dp)Ispiši novost / 3 Komentara

Napisao OG @ 26.3.2010 07:36
Darko, ispitaj do kada će Večernjak prepisivati tvoje vijesti sa ove stranice bez navođenja izvora. Je li to zakonito. Ako je "Večernjak" spao na prepisivanje, jadno ti je to novinarstvo.

Napisao § @ 22.3.2010 06:12
laughing

Napisao * @ 22.3.2010 06:11
wassat Kriza? Ne može se napraviti jedan vodovod u 21. stoljeću? A što ste čekali do sad, drugovi?Ime:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr