OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


8. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 30.09.2010.
Općina za Veliku Gospu zaradila, a ne potrošila

        JOSIPDOL, 20.rujna  – Pod predsjedanjem Zdravka Jandrlića, u ponedjeljak, 20.rujna održana je 8. Sjednica Općinskog vijeća općine Josipdol, koja je započela Aktualnim satom.

           Nezavisni vijećnik Anton Božičević pitao je što je sa čišćenjem odvodnih kanala koji su poplavljeni posljednjih dana zbog velikih kiša. Odgovorio mu je načelnik općine Zlatko Mihaljević: za čišćenje korita rijeka Mrežnice i Munjave odgovorne su Hrvatske vode, u kojima samo operater odlučuje o puštanju viška količina vode iz jezera Sabljaci, a općina Josipdol već je nekoliko puta tražila čišćenje korita rijeka i kanala. Nezavisna vijećnica Renata Kesner osim poplave u Oštarijama, interesirala se kako se dijeli socijalna pomoć iz općinskog proračuna, a nezavisni vijećnik Damir Bokulić pitao je kakve troškove je općina imala za Veliku Gospu. Načelnik općine Mihaljević odgovorio im je da se socijalna pomoć dijeli prema Pravilniku, a općina nije imala nikakve troškove za Veliku Gospu, čak je i zaradila od naplate troškova za korištenje javnih površina 12.400 kuna. Nakon nezavisnih, na red su došla i pitanja HDZ-ovih vijećnika: Dubravko Galić pitao je tko je vlasnik kuće u raspadanju na adresi Oštarije kbr 30 i može li općina pomoći, Josip Duić pitao je zašto je Dan osnovne škole u Oštarijama pomaknut sa 18.rujna u svibanj, Ivica Vidoš pitao je za popravak nekih puteva koji su u lošem stanju, a Davor Vuković pitao je za mogućnost produženog boravka u Osnovnoj školi Josipdol. Načelnik Mihaljević odgovorio je na sva pitanja. Što se tiče osnovne škole u Oštarijama, navodno je proslava Dana škole pomaknuta u svibanj jer se ne uspije pripremiti prigodni program sa učenicima na početku školske godine, ali da će ipak zatražiti da se Dan škole obilježava na dan pogibije hrvatskih vitezova, Zrinka i Siniše Rendulića, čije ime nose. Za produženi boravak u Osnovnoj školi Josipdol već je održano nekoliko sastanaka, ali je vrlo malo zainteresiranih učenika i roditelja pa od toga vjerojatno neće biti ništa.

            Uslijedilo je polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika Zlatka Mihaljevića za prvu polovicu godine: radilo se na izradi programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, isplaćena je subvencija za pčelarsku proizvodnju (20 kuna po košnici) u visini 14.660 kuna za 12 korisnika. Hrvatskim vodama podnesen je zahtjev za uređenje vodotoka na području općine, a u postupku je osnivanje Turističke zajednice općine. Komunalni otpad deponira se vlastitim vozilom na odlagalištu otpada u Sodolu, a za natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljena su četiri projekta: dva za modernizaciju javne rasvjete, za izgradnju školske sportske dvorane te za sakupljanje i preradu šumske biomase u sječku i briket Braniteljske zadruge „Kapela“. Proveden je i postupak javne nabave za izradu konzervatorske studije za „Stari grad Modruš“, radilo se na Izmjenama i dopunama Prostornog plana općine Josipdol, a općina subvencionira i nerentabilne autobusne linije na svom području. Dodijeljeno je više financijskih potpora udrugama, a radilo se i na uništavanju ambrozije. Do sada je u 2010.godini isplaćenajednokratna novčana potpora za novorođeno dijete za 22 djece (22.000 kuna), a korisnicima socijalne skrbi isplaćena je pomoć za podmirenje troškova stanovanja (85.730 kn), pomoć za nabavku ogrijeva (67.450 kn), pomoć u hrani (2.750 kn) i pomoć u građevinskom materijalu 9.350 kn). U tijeku ovog dijela godine obrađeno je 830 neupravnih predmeta i 1.640 akata, te 339 upravnih predmeta i 414 akata.

            Nakon jednoglasnog prihvaćanja izvješća načelnika općine, na sjednici su prihvaćene i druge odluke: Odluka o prihvaćanju prijedloga Sporazuma o zajedničkom gospodarenju otpadom na području Karlovačke županije, Odluka o visini naknade za rad općinskog načelnika i njegovog zamjenika, Odluka o kriterijima i načinu provođenja za ocjenjivanje službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu općine, Odluka o imenovanju sudaca porotnika u Općinskom sudu u Josipdolu, Odluka o imenovanju člana Nadzornog odbora društva Vodovod i kanalizacija d.o.o., Odluka o ustroju Jedinstvenog upravnog odjela, odluka o izradi UPU Poslovne zone „Vojarna II – Oštarije“ i odluka za imenovanje predstavnika općine Josipdol u partnersko vijeće. Većina ovih odluka usvojena je uglavnom jednoglasno ili sa nekoliko suzdržanih glasova. (dp)Ispiši novost / 0 KomentaraIme:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr