OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


7. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE TOUNJ, 30.09.2010.


U planu izgradnja 6 mini-elektrana

Tounj, 23..rujna  – Pod predsjedanjem Nikole Katića, u srijedu, 22.rujna održana je 7. Sjednica općinskog vijeća, a započela je vijećničkim pitanjima. Nakon pitanja, na koja je uglavnom odgovarao načelnik općine Ivica Sopek, uslijedilo je načelnikovo izvješće o radu u posljednjem razdoblju.        Načelnik Sopek počeo je s radovima na vodovodu: Planirani dio je završen, a nastavak je u planu, no treba platiti još 250 tisuća kuna kojih trenutno nema. Ulična rasvjeta postavljena je u potoku Tounjskom, prema Gerovu i Kordišima, u Tržiću te popuna gdje je nedostajala. Općina je kandidirala Fondu za energetsku učinkovitost projekt u vrijednosti od milijun kuna, a ako se dobiju ta sredstva, problem javne rasvjete u općini bit će kompletno riješen. Kandidiran je i projekt Fondu za zaštitu okoliša za ruralni razvoj također u vrijednosti od milijun kuna za asfaltiranje općinskih prometnica. Sopek je naglasio i problem u bivšem IGM-u Tounj zbog čega dio poslova na asfaltiranju nije obavljen, a u samoj firmi već je dobilo otkaz 30-ak ljudi, još ih 20-ak čeka otkaz. Najviše se napravilo na uređenju Tounjskog mosta, a restauraciju i vraćanje kipova rimskih vojnika financiralo je Ministarstvo kulture. Od ministarstva je dobiveno i rješenje o vraćanju kipa postavljenog ispred Frankopanske kule na Tounjski most. Očekuje se još pola milijuna kuna za uređenje i popravak potpornog zida na mostu, te 100 tisuća kuna za fontanu. Sopek je još jednom zamjerio nekima koji su uglavnom ogovarali njegov veliki angažman oko obnove Tounjskog mosta umjesto da pomognu, a većina fizičkih radova obavljena je u radnim akcijama dobrovoljnim radom nekoliko mještana. U tijeku je i uređenje trga u centru Tounja, postavljena je horizontalna signalizacija, a u fazi pripreme za dobivanje lokacijske i građevinske dozvole očekuju još neki projekti na uređenju samog mjesta. Sopek je istaknuo da malo koja općina s tako malim proračunom napravila toliko puno, a dobar dio poslova dio mještana obavio je dobrovoljnim radom. Puno je uređeno i na uređenju groblja, u Etno-kući uvedeni su voda i struja, a zamjenik načelnika osobno je ofarbao i jarbol ispred općine.

       Načelnik Ivica Sopek najavio je i novu akciju, firma In-Tech Centar iz Opatije poslao je pismo namjere za gradnju sustava 6 malih elektrana na mlinicama, i tona mjestima Sastavci i Šušnjari na Mrežnici, Rijeka na Rudnici, Relje i mlinicca Ožanić na Tounjčici te Orljak. Ukupna instalirana snaga navedenog sustava je oko 600 do 800 kw/h, što bi investicijski iznosilo oko 7 milijuna kuna za izradu i postavu energetskih postojenja u iduće dvije godine. Godišnji prihod nakon odbitka troškova bio bi oko 3 milijuna kuna ili 260 tisuća kuna mjesečno. Sredstva za ovaj projekt nastojat će se namaknuti iz hrvatskih i europskih fondova.

        U nastavku sjednice usvojene su brojne odluke prema natječajima i ponudama za općinu Tounj: za Zimsku službu čišćenja i uklanjanja snijega, za izvođenje radova za održavanje javne rasvjete, za izvođenje radova košnje trave, odsjecanja živice i grmlja na cestama, za izvođenje građevinskih radova na održavanju i izgradnji komunalne infrastrukture i za prijevoz svih vrsti građevinskog materijala za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture. Također su usvojene odluke za obavljanje dimnjačarske službe i za obavljanje komunalne djelatnosti odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Usvojene su i odluke o korekciji zona za plaćanje komunalne naknade i o korekciji za plaćanje komunalnog doprinosa. Vijećnici su većinom glasova prihvatili i Pravilnik o unutarnjem redu Jedinstvenog upravnog odjela, imenovano je Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja i nagrada, a osnovan je i Savjet mladih općine. Nakon što je prihvaćeno i izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Tounj za 2008. i 2009. godinu, prišlo se Izmjenama i dopunama Proračuna općine za 2010.godinu, a sukladno s njim i svih pripadajućih programa. Planirani proračun od 4,66 milijuna kuna smanjen je 2,45 posto ili 114 tisuća kuna i sada iznosi 4.546.000 kuna.(dp)Ispiši novost / 0 KomentaraIme:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr