OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ODRŽANA 10. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE JOSIPDOL, 29.03.2011.

 

Prošlogodišnji proračun realiziran 87 posto

 

       Josipdol, 17.ožujka – Pod predsjedanjem Zdravka Jandrlića, održana je 10.sjednica Općinskog vijeća općine Josipdol. Uoči početka sjednice, vijećnike Josipdola prigodnom čestitkom povodom Dana općine, te župe i škole ugodno su iznenadila djeca iz Dječjeg vrtića Josipdol kratkim programom i poklonima koje su sami izradili.


        Sjednica je započela odgovorima gostiju na prije postavljena vijećnička pitanja: direktor HE Gojak Milan Sabljak objasnio je sustav rada akumulacije jezera Sabljaci, iz koje povremeno, za velikih padalina, višak vode puštan iz jezera kroz Zagorsku Mrežnicu poplavljuje centar Oštarija. Ivo Samardžić iz Vodovoda i kanalizacije d.o.o. pokušao je objasniti zbog čega je cijena vode nešto veća za stanovnike općine Josipdol od cijene za općinu Tounj i Grad Ogulin, s čime se ne slažu mještani i vijećnici općine Josipdol.

Sjednica je nastavljena Aktualnim satom: Anton Božičević (HSP) još jednom je tražio da se Prebeg selu vrati staro ime Mihaljevići zbog nastalih problema sa osobnim dokumentima i tražio informaciju o problemu nastalom između vatrogasnih društava županije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Nikola Miščević zamolio je da se popravi parkiralište kod groblja na Klipinom brdu, a Dubravko Galić (HDZ) pitao je za problem vodovoda na Siči i o rekonstrukciji priključnih lokalnih cesta sa županijskom u Carevom polju. Zdravko Bokulić (SDP) pitao je zašto se u posljednje vrijeme ne financiraju političke stranke, a Davor Vuković (HDZ) pitao je za plan uređenja lokalnih neasfaltiranih puteva. Nezavisna vijećnica Renata Kesner pitala je u kojoj su fazi radovi na ulazu u osnovnu školu Oštarije i kada će se sjednice vijeća početi snimati, a nezavisni vijećnik Damir Bokulić zanimao se za rješavanje projnih prigovora na Prostorni plan općine Josipdol. Načelnik općine Zdravko Mihaljević na većinu pitanja dao je odgovore: većina lokalnih cesta u općini ide u rekonstrukciju, a posebno ona od kapelice u Carevom polju do Čakovca, također će u rekonstrukciju i most u Modruškim Sabljacima, dok se za poslovni prostor u kojem je prije bila Erste banka nije zainteresirana nijedna druga banka.

       U nastavku sjednice načelnik općine Mihaljević podnesao je izvješće o svom radu od listopada prošle do ožujka ove godine: pored redvnih djelatnosti, općina radi na izradi programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH, radi se na usklađivanju katastarskog i zemljišno-knjižnog stanja općine, u postupku je osnivanje Turističke zajednice, te javna rasprava o izmjenama Prostornog plana i Detaljnog plana uređenja za naselje Josipdol i Poslovne zone „Vojarna II“ u Oštarijama. U studenom su isplaćene subvencije kamata za kredite poduzetnicima, subvencije u poljoprivredi (za pčelarstvo, umjetno osjemenjivanje goveda i proizvodnju kupusa). U siječnju je potpisan ugovor sa Ministarstvom kulture za nastavak radova na projektu „Starog grada Modruš“ na iznos od 250 tisuća kuna. U tijeku su pripreme za provedbu popisa stanovništva, za mjesto 12 popisivača i 2 kontrolora prijavilo se čak 75 kandidata. Načelnik Mihaljević naglasio je žalosnu činjenicu o padu nataliteta u općini, jer je u 2010.godini rođeno 35-ero djece, a umrlo je 54 stanovnika, pad je zabilježen i početkom ove godine (7 rođenih i 12 umrlih). Načelnik općine Zlatko Mihaljević iskoristio je priliku da čestita svim župljanima, vijećnicima i zaposlenicima škole Dan općine i blagdan Sv. Josipa, zaštitnika župe i općine Josipdol.

Nakon jednoglasnog usvajanja načelnikovog izvješća, također je usvojen i Godišnji izvještaj o izvršenju općinskog Proračuna za 2010.godinu: Od planiranih 8,9 milijuna kuna, prihod je ostvaren 87 posto ili 7,7 milijuna, a rashod je umjesto planiranih 8,1 milijun kuna ostvaren od 7,1 milijun, odnosno 87,7 posto. Do kraja sjednice uglavnom jednoglasno prihvaćene su Odluka o prihvaćanju Plana nabave za 2011.godinu, Odluka o davanju suglasnosti na cijenu usluge javne vodoopskrbe, Plan gospodarenja otpadom općine, Odluka o usklađivanju Procjene ugroženosti od požara i Plana zaštite od požara za općinu Josipdol, te još neke odluke.       Po završetku sjednice, bivši pročelnik općine Milan Rendulić, koji je otišao u mirovinu, počastio je prigodnim domjenkom vijećnike, a načelnik Zlatko Mihaljević uručio mu je prigodan poklon.

D.Pribanić

Ispiši novost / 0 KomentaraIme:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr