OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


DRUGI FESTIVAL DUHOVNE GLAZBE „TONKAFEST“ 2008., 07.05.2008.

 

Kompletan prihod – bolesnom Denisu Renduliću

 

OGULIN, 5. svibnja – Udruga „Oda prijateljstva“ drugu godinu za redom organizirala je festival duhovne glazbe „Tonkafest“, u znak sjećanja na nedavno preminulu svoju prijateljicu i aktivisticu Antoniju Turković. Prema riječima predsjednika udruge Hrvoja Magdića, za festival je vladao veliki interes (to je jedan od rijetkih festivala natjecateljskog karaktera u Hrvatskoj), te je Komisija za izbor skladbi već u startu imala težak posao odabira 12 pjesama za ovaj festival.

 „Tonkafest 2008.“ održan je u hotelu „Josipdol“ zbog nemogućnosti održavanja istog u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta, koja je u tijeku rekonstrukcije, a pratilo ga je više stotina posjetitelja. Među brojnim gostima bili su gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić sa zamjenikom Tonom Radočajem i predsjednikom Gradskog vijeća Jurom Turkovićem, načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević, župnik i dekan ogulinski mons. Tomislav Rogić i župnici ogulinskih župa, te predsjednik Sabora mladih katolika Gospićko-senjske biskupije Iva Dasović.

Nakon izvođenja svih 12 skladbi, dodijeljene su nagrade u četiri kategorije: po izboru samih izvođača, najboljom pjesmom proglašena je pjesmi „Mogu sve“ sastava „Novo srce“ iz Slavonskog Broda, a nagrada za najbolji tekst pripala je Antoniju Tkalecu i Matiji Martinčeviću iz Varaždina za skladbu „Na tvom dlanu“. Po ocjeni žirija, prvo mjesto osvojila je riječka grupa Ben Hur sa skladbom „Hvala ti“, drugo mjesto pripalo je Mariji Jaramazović iz Subotice i skladbi „Žena iz Magdale“, a treći je bio Davor Terzić sa kvartetom Stepinac i pjesmom „Živo vrelo“. Po izboru publike, prvo mjesto osvojila je Marija Jaramazović (na slici) i skladba „Žena iz Magdale“, druga je bila grupa  Karmel iz Remeta sa pjesmom „A onda“, a treća splitska grupa Riječ  sa pjesmom „Bog“.

Grupa Ben Hur iz Rijeke - najbolji po ocjeni žirija

 

Posebna vrijednost ovog festivala je humanost svih, kako organizatora, tako i sudionika: svi izvođači odrekli su se honorara, a noćenje su im ponudili članovi udruge „Oda prijateljstva“. Prošle godine kompletan prihod poklonjen je bolesnoj djevojčici Marijani Anušić iz Plaškog, a od ovog festivala bolesnom 13-godišnjem dječaku iz Josipdola Denisu Renduliću za kupnju invalidskih kolica, preostali nedostajući iznos dodala je Općina Josipdol. Inače, udruga „Oda prijateljstva“ iz Ogulina, iako djeluje tek dvije-tri godine, osnovana je s osnovnim ciljem pomaganja bolesnoj djeci, a samo u prošloj godini je, kroz razne humanitarne akcije, prikupila i podijelila bolesnima oko 60 tisuća kuna. (dp)

 

gradonačelnik Ogulina uručuje nagradu prvoplasiranoj po odluci publike, Mariji Jaramazović iz Subotice

 

Stručni žiri imao je težak posao odabira najbolje pjesme

 

 

 

 

Poslije festivala, mladi izvođači i gosti nastavili su se družiti kroz pjesmu na prigodnom domjenku

Ispiši novost / 4 Komentara

Napisao TAJANA @ 15.2.2009 11:21
smile BRAVO LJUDI TAKO TREBA SAMO NASTAVITE TAKO

Napisao ja @ 11.5.2008 23:23
Super je bilo, samo tako dalje. smile

Napisao gogo @ 08.5.2008 09:48
svake pohvale za organizaciju.bravo i samo tako nastavite!!!!

Napisao Jao @ 07.5.2008 19:28
Vidi bubanj od Miska i klavijature od Belina :)Ime:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr