OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


ZAVRŠEN PRVI MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJEG FOLKLORA „DUGA“, 14.07.2008.

 

Mali makedonski i poljski folkloraši oduševili Ogulince

 

OGULIN, 01. srpnja – Punih pet dana, od srijede do nedjelje navečer, ogulinske ulice i trgovi šarenili su se malim narodnim nošnjama i orili narodnom pjesmom iz stotine dječjih glasova.

 U nedjelju poslijepodne još jednom je glavnom ulicom u veselom mimohodu, uz pjesmu i ples, prodelifiralo desetak kulturno umjetničkih društava, a zatim su još jednom, na bini u dvorištu Frankopanskog kaštela, pokazali svoje znanje i umijeće. Tako je završen prvi međunarodni festival dječjeg folklornog stvaralaštva, simbolično nazvan „Duga“, uz veliku posjećenost i aplauze Ogulinaca. Na zatravanju festivala nazočnima se obratio i ogulinski gradonačelnik Nikola Magdić, koji je pozdravio još jednu odličnu manifestaciju u organizaciji Pučjkog otvorenog učilišta, a Ogulin ispunio dječjim osmijehom, baš kao i nedavno završeni Treći ogulinski festival bajke. Gledateljima su se posebno svidjeli nastupi dječjih folklornih skupina iz Makedonije i Poljske, a malim folklorašima iz Skopja toliko se svidjelo u Ogulinu prethodnih dana, da su molili i izmolili svoje voditelje da ne otputuju u subotu navečer, već ostanu još jedan dan, na posljednjem mimohodu i smotri u nedjelju navečer, što im je, na veliku radost organizatora, i omogućeno. Zbog toga su njihovi nastupi izvukli od ogulinske publike ne pljesak, već prave ovacije za vrijeme nastupa.

Tijekom pet dana na ovom festivalu nastupilo je 15-tak dječjih folklornih skupina, i to „Kočo Racin“ iz Skopja, „Cepelia-Poznan iz Poljske, KUD „Klek“ iz Ogulina,  „Sv. Juraj“ iz Zagorja Ogulinskog, „Preslica“ iz Zagreba, „Šumari“ iz Vinkovaca, „Moslavec“ iz Volodera, „Ivan Mažuranić“ iz Karlovca, „Lipovac“ iz Generalskog Stola, „Ravnica“ iz Luke (Bosna i Hercegovina), „Župa Grab“ iz Graba, „Buševec“ iz Buševca, Folklorni ansambl iz Slavonskog Broda, „Sv. Juraj“ iz Draganića i „Tounjčica“ iz Tounja. Za vrijeme dvaju svečanih mimohoda glavnom ogulinskom ulicom predvodile su ih Ogulinske mažoretkinje DND-a Ogulin i mažoretkinje Klinča sela zajedno sa svojim puhačkim orkestrom. (dp)

Ispiši novost / 0 KomentaraIme:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr