OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO „KLEK“ PODARILO GRAĐANIMA JOŠ JEDAN ODLIČAN KONCERT, 17.05.2007.

"To je naša zemlja što nas je rodila...“

 

Jedno od najvećih i najaktivnijih kulturno umjetničkih društava Karlovačke županije, „Klek“ svake godine organizira nekoliko cjelovečernjih koncerata za svoje građane, pa je ovog vikenda na red došao tamburaško vokalni koncert pod nazivom „To je zemlja što nas je rodila“. Oba dana, i u subotu i u nedjelju navečer tražila se karta više za prepunu kino-dvoranu Pučkog učilišta, pa se može pretpostavili da je koncert pratilo više od tisuću gledatelja.


SLAB INTERES LJEPOTICA ZA ŽUPANIJSKI IZBOR „KRALJICE HRVATSKE“, 18.04.2007.

 

Rok za prijavu ljepotica produžen

 

Ovog vikenda je u karlovačkom hotelu „Europa“ održan casting za županijski izbor „Kraljice Hrvatske“, ali unatoč najavljenih 20-ak prijava, direktoru izbora Zdravku Janjuševiću odazvalo se tek nekoliko djevojaka, dvije iz Ogulina, samo jedna Karlovčanka i jedna djevojka iz Zagreba.

 


TREĆI HUMANITARNI KONCERT GRUPE „FIDES“ U OGULINU, 11.04.2007.

 

Pjesmom za liječenje malog Marka

 

Udruga „Oda prijateljstvu“ nastavlja svojim hvalevrijednim humanitarnim radom, nakon nedavno održane aukcije slika, u srijedu navečer organizirali su koncert poznate zagrebačke grupe „Fides“, poznate po izvođenju duhovne glazbe suvremenog izričaja.


HUMANITARNI ROCK KONCERT OGULINSKIH GRUPA U KORIST INVALIDA, 01.04.2007.

„Pogledaj, i ja živim pored tebe!“

 

U Gimnaziji Bernardina Frankopana djeluje grupa koja u sklopu sociologije  provodi projekt pod nazivom „Pogledaj, i ja živim pored tebe“.  Tu grupu, u kojoj su učenici Žanet Tadić, Tamara Herman, Ivana Rupčić, Blaženka Cindrić, Monika Turkalj, Monika Turković, Matea Magdić, Matea Bertović, Željka Maravić, Slavica Perković, Petra Božičević i Marko Francetić vodi profesor Hrvoje Magdić, a cilj joj je zapravo pokazati učenicima, da oni mogu pokrenuti rješavanje određenih problema u svojoj lokalnoj zajednici, počevši već od škole. Ove godine bazirali su se na problem osoba s invaliditetom, odnosno s poteškoćama i problemima s kojima se takve osobe sreću u našem gradu.


KOMEDIJA O MUJI I HASI U IZVEDBI NARODNOG POZORIŠTA IZ MOSTARA, 01.04.2007.

Vicomafija iza rešetaka


PRVA PREDSTAVA KAZALIŠNE GRUPE „JAGLAC“ DRUŠTVA „NAŠA DJECA“ OGULIN, 26.03.2007.

 

Bilo je kratko, ali i slatko!

 

 

Pored Kazališne udruge „Đulini cukrli“, naš grad dobio je još jednu, ali puno mlađu kazališnu grupu koja odnedavno radi pod okriljem Društva „Naša djeca“. To je grupa „Jaglac“, koja se posljednjih mjeseci dobro uvježbavala za svoju prvu predstavu i nastup pred domaćom publikom. Premijera je održana u subotu i nedjelju u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta, po brojnim ocjenama „Plesna haljina žutog maslačka“ Sunčane Škrinjarić bila je odlična, a o tome najbolje govori i dugi aplauz malim glumcima i više izlazaka na bis nakon predstave.


VELIKI INTERES OGULINKIH DJEVOJAKA I ŽENA ZA TRBUŠNI PLES, 19.03.2007.

Sve žele naučiti trbušni ples!

 

Kada se spomene trbušni ples, muškarcima se obično rašire zjenice, a oni navodno malo više „moralni“ građani (i pogotovo građanke) odmah podižu obrvu u znak upozorenja. No, zaboravimo te stare i štetne predrasude !


ODLIČAN KONCERT KLAPSKE GLAZBE U KINO DVORANI PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA, 18.03.2007.

Uživali ljubitelji klapske glazbe

 

Pučko otvoreno učilište Ogulin u skopu kulturnog programa organiziralo je u petak navečer u kino dvorani koncert zagrebačke ženske klape „Dišpet“, uz nastup još dvije, muške klape „Petrada“ iz Zagreba i domaćeg vokalnog ansambla KUD-a „Klek“.

 


„VEČER MAŽORET PLESA“ OPET ISPUNILA OGULINSKU KINO DVORANU, 05.03.2007.

Sav prihod u dobrotvorne svrhe


U OGULINU S DVA KONCERTA OBILJEŽENI „DANI HRVATSKOG SLAVUJA – ILME DE MURSKE“, 26.02.2007.

 

U spomen na svjetsku opernu divu 19. stoljeća

 

Prije 172 godine, točnije 6. veljače 1834. godine u Ogulinu je rođena Ema Pukšec, koja je nešto kasnije postala poznata u cijelom svijetu kao operna diva Ilma de Murska. Bila je najveći koloraturni sopran druge polovice 19. stoljeća, a svojim briljantnim glasom i odličnom glumom osvojila je operne scene Beča, Berlina, Pariza, Londona, Budimpešte...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr